Kurs dietetyka I stopień w NOVA CE

Dodane Środa, 06 Lipca 2016, 8:44:35, ID ogłoszenia: 8349
375 zł
Kurs dietetyka I stopień w NOVA CE
Wyświetleń: 334

Opis ogłoszenia Kurs dietetyka I stopień w NOVA CE

NOVA Centrum Edukacyjne, lider na rynku szkoleń zaprasza na kurs

DIETETYKA I ODCHUDZANIE I STOPIEŃ

Kurs „Dietetyka i Odchudzanie” jest przeznaczony dla osób zainteresowanych zdrowiem i racjonalnym stylem odżywiania, które chciałyby zmienić swój profil zawodowy lub są zainteresowane rozwojem umiejętności w tym zakresie. Jest on skierowany dla osób, które nie posiadają wykształcenia kierunkowego w tej dziedzinie, absolwentów z uczelni medycznych, które chcą pogłębić swoją wiedzę o żywieniu człowieka, a także profilaktyce chorób dietozależnych lub żywieniowcom którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje w tym zakresie.

Program realizowany podczas kursu

Podczas realizowanego programu, uczestnik kursu nabywa wiedzę z zakresu żywienia człowieka, anatomii oraz fizjologii układu pokarmowego, poznaje różne rodzaje diet, uczy się ustalania jadłospisu dla pacjenta indywidualnego, przeprowadzania wywiadów żywieniowych oraz zdrowotnych ze względu na różne parametry (również chorobowe), niefarmakologiczne metody leczenia różnych schorzeń, dietoterapię oraz dietoprofilkatykę chorób cywilizacyjnych XXI wieku. To zaledwie część programu, który podczas stopnia I oraz II jest realizowany. Oprócz wiedzy teoretycznej, jest możliwość realizacji ćwiczeń praktycznych takich jak : Badanie BIA (Analiza Składu Ciała) urządzeniem TANITA w porozumieniu z profesjonalnym gabinetem dietetycznym, nauka przeprowadzania badania oraz omawianie wyników, zakupy z dietetykiem, nauka czytania etykiet.

Forma kursu

Kurs Dietetyki i Żywienia Człowieka ma charakter całkowicie indywidualny. Małe grupy warsztatowe (6-12 osób) pozwalają na aktywną współpracę z wykładowcą. Absolwent kursu, może podjąć pracę w charakterze żywieniowca w zakładach żywienia zbiorowego, w zakładach gastronomicznych, w firmach cateringowych.

Certyfikat

Kurs kończy się egzaminem z każdej części kursu. Po pozytywnych zdaniu obu części słuchacz otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz zaświadczenia na druku Ministerstwa Edukacji Narodowej.

Kurs Dietetyka i Żywienie Człowieka jest podzielony na dwa stopnie. Cena kursu indywidualnego jest kalkulowana poza standardowymi cenami kursów dostępnymi na stronie internetowej.

KURS DIETETYKA I ODCHUDZANIE – STOPIEŃ I
Program kursu
Wiadomości wstępne
Podział składników odżywczych oraz ich charakterystyka (białko, węglowodany, tłuszcze, składniki mineralne)
Dieta jako element profilaktyki zdrowia
Tabele wartości odżywczych
Anatomia, fizjologia układu pokarmowego
działanie układu pokarmowego
fizjologia trawienia oraz przyswajania składników odżywczych
hormony jelitowe
Wprowadzenie do dietetyki
schemat postępowania dietetycznego
zasady układania i ustalania jadłospisów
Normy Żywienia
Ogólna charakterystyka diet
diety niskokaloryczne, bogatoresztkowe, wysoko oraz nisko białkowe, diety eliminacyjne
Bilans wodno-elektrolitowy
ogólna charakterystyka
zasady nawadniania organizmu w różnych stanach chorobowych
Suplementacja
wskazania do stosowania suplementów
podział suplementów
Żywność zmodyfikowana genetycznie
charakterystyka, przykłady żywności
Zasady układania jadłospisów w praktyce
ćwiczenia
Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia
charakterystyka ze względu na różne rodzaje metod oceny m. in. wywiad 24h, wywiad zdrowotny, żywieniowy, metoda punktowa, BMI,
rodzaje pomiarów antropometrycznych
niedożywienie, czynniki ryzyka
Podsumowanie zajęcia praktyczne
ocena stanu odżywienia
różne diety
forma układania jadłospisów
prowadzenie konsultacji dietetycznej
zalecenia dla pacjenta

Zapisać można się na stronie www.nova.edu.pl

lub w naszym sekretariacie

Krakowskie Przedmieście 57, pokój 3

Opis ogłoszenia - Kurs dietetyka I stopień w NOVA CE

NOVA Centrum Edukacyjne, lider na rynku szkoleń zaprasza na kurs

DIETETYKA I ODCHUDZANIE I STOPIEŃ

Kurs „Dietetyka i Odchudzanie” jest przeznaczony dla osób zainteresowanych zdrowiem i racjonalnym stylem odżywiania, które chciałyby zmienić swój profil zawodowy lub są zainteresowane rozwojem umiejętności w tym zakresie. Jest on skierowany dla osób, które nie posiadają wykształcenia kierunkowego w tej dziedzinie, absolwentów z uczelni medycznych, które chcą pogłębić swoją wiedzę o żywieniu człowieka, a także profilaktyce chorób dietozależnych lub żywieniowcom którzy chcą podnieść swoje kwalifikacje w tym zakresie.

Program realizowany podczas kursu

Podczas realizowanego programu, uczestnik kursu nabywa wiedzę z zakresu żywienia człowieka, anatomii oraz fizjologii układu pokarmowego, poznaje różne rodzaje diet, uczy się ustalania jadłospisu dla pacjenta indywidualnego, przeprowadzania wywiadów żywieniowych oraz zdrowotnych ze względu na różne parametry (również chorobowe), niefarmakologiczne metody leczenia różnych schorzeń, dietoterapię oraz dietoprofilkatykę chorób cywilizacyjnych XXI wieku. To zaledwie część programu, który podczas stopnia I oraz II jest realizowany. Oprócz wiedzy teoretycznej, jest możliwość realizacji ćwiczeń praktycznych takich jak : Badanie BIA (Analiza Składu Ciała) urządzeniem TANITA w porozumieniu z profesjonalnym gabinetem dietetycznym, nauka przeprowadzania badania oraz omawianie wyników, zakupy z dietetykiem, nauka czytania etykiet.

Forma kursu

Kurs Dietetyki i Żywienia Człowieka ma charakter całkowicie indywidualny. Małe grupy warsztatowe (6-12 osób) pozwalają na aktywną współpracę z wykładowcą. Absolwent kursu, może podjąć pracę w charakterze żywieniowca w zakładach żywienia zbiorowego, w zakładach gastronomicznych, w firmach cateringowych.

Certyfikat

Kurs kończy się egzaminem z każdej części kursu. Po pozytywnych zdaniu obu części słuchacz otrzymuje certyfikat ukończenia kursu oraz zaświadczenia na druku Ministerstwa Edukacji Narodowej.

Kurs Dietetyka i Żywienie Człowieka jest podzielony na dwa stopnie. Cena kursu indywidualnego jest kalkulowana poza standardowymi cenami kursów dostępnymi na stronie internetowej.

KURS DIETETYKA I ODCHUDZANIE – STOPIEŃ I
Program kursu
Wiadomości wstępne
Podział składników odżywczych oraz ich charakterystyka (białko, węglowodany, tłuszcze, składniki mineralne)
Dieta jako element profilaktyki zdrowia
Tabele wartości odżywczych
Anatomia, fizjologia układu pokarmowego
działanie układu pokarmowego
fizjologia trawienia oraz przyswajania składników odżywczych
hormony jelitowe
Wprowadzenie do dietetyki
schemat postępowania dietetycznego
zasady układania i ustalania jadłospisów
Normy Żywienia
Ogólna charakterystyka diet
diety niskokaloryczne, bogatoresztkowe, wysoko oraz nisko białkowe, diety eliminacyjne
Bilans wodno-elektrolitowy
ogólna charakterystyka
zasady nawadniania organizmu w różnych stanach chorobowych
Suplementacja
wskazania do stosowania suplementów
podział suplementów
Żywność zmodyfikowana genetycznie
charakterystyka, przykłady żywności
Zasady układania jadłospisów w praktyce
ćwiczenia
Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia
charakterystyka ze względu na różne rodzaje metod oceny m. in. wywiad 24h, wywiad zdrowotny, żywieniowy, metoda punktowa, BMI,
rodzaje pomiarów antropometrycznych
niedożywienie, czynniki ryzyka
Podsumowanie zajęcia praktyczne
ocena stanu odżywienia
różne diety
forma układania jadłospisów
prowadzenie konsultacji dietetycznej
zalecenia dla pacjenta

Zapisać można się na stronie www.nova.edu.pl

lub w naszym sekretariacie

Krakowskie Przedmieście 57, pokój 3