KURS INTENDENTA z elementami dietetyki
Dodane Wtorek, 06 Lutego 2018, 14:32:37, ID ogłoszenia: 19586Opis ogłoszenia KURS INTENDENTA z elementami dietetyki
10 godzin; 449 PLN
Kurs kierowany do osób chcących zdobyć wiedzę na temat obowiązków na stanowisku intendenta w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawimy również zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zasad GHP (Dobra Praktyka Higieniczna), GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) oraz elementów HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli).
Cena kursu obejmuje materiały szkoleniowe oraz certyfikat i zaświadczenie MEN. Zachęcamy do zapoznania się z programem:
1. Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego
w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych.
2. Obowiązki na stanowisku dietetyka
3. Klasyfikacja diet
4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP
5. Podział obowiązków w obrębie placówki
6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
• dyscyplina finansowa
• gospodarowanie środkami pieniężnymi
• wartość zamówienia
• magazyn (dostawa i przyjęcie towaru, sprawdzanie temperatur)
• kartoteki przychodów i rozchodów
7. Prezentacja dokumentacji intendenta - część praktyczna
8. Dietetyk – część praktyczna:
• zapoznanie z tablicami produktów i potraw
• układanie jadłospisów
• prezentacja komputerowych programów dietetycznych
Opis ogłoszenia - KURS INTENDENTA z elementami dietetyki
10 godzin; 449 PLN
Kurs kierowany do osób chcących zdobyć wiedzę na temat obowiązków na stanowisku intendenta w zakładzie żywienia zbiorowego. Przedstawimy również zagadnienia dotyczące prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zasad GHP (Dobra Praktyka Higieniczna), GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna) oraz elementów HACCP (analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli).
Cena kursu obejmuje materiały szkoleniowe oraz certyfikat i zaświadczenie MEN. Zachęcamy do zapoznania się z programem:
1. Obowiązki na stanowisku intendent w zakładzie żywienia zbiorowego
w odniesieniu do przepisów Kodeksu Pracy, dyscypliny finansów publicznych, prawa zamówień publicznych, bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, wymagań sanitarno- epidemiologicznych.
2. Obowiązki na stanowisku dietetyka
3. Klasyfikacja diet
4. Przepisy BHP, HACCP, GHP, GMP
5. Podział obowiązków w obrębie placówki
6. Omówienie zadań i czynności (część teoretyczna i praktyczna):
• dyscyplina finansowa
• gospodarowanie środkami pieniężnymi
• wartość zamówienia
• magazyn (dostawa i przyjęcie towaru, sprawdzanie temperatur)
• kartoteki przychodów i rozchodów
7. Prezentacja dokumentacji intendenta - część praktyczna
8. Dietetyk – część praktyczna:
• zapoznanie z tablicami produktów i potraw
• układanie jadłospisów
• prezentacja komputerowych programów dietetycznych